Thai godbidder

Thai godbidder
Disse kan være thai hors d'oeuvres, tilbehør, side retter, og / eller snacks. De omfatter retter som forårsruller, satay, ris kager osv. De repræsenterer thaiernes legende og kreative karakter

Salater
En harmoni af smag og urter er afgørende. Den gennemgånde smag er sur, sød og salt. Styrken er i forskellige grader i henhold til kød teksturer og til hvilken lejligheder måltidet serveres.

Normalt tilbehør/ side ret
En sød og sur ret, en fluffy omelet, og en wok-stegt ret gør et måltid mere komplet.

Dips
Dips indebære kompleksitet. De kan være et hovedmåltid med tilbehør af grønsager og kød. Når dips er lavet tyndt, kan de bruges som salatpynt. En særlig og enkel dip er lavet af chili, hvidløg, tørrede rejer, lime juice, fisk sauce, sukker og rejepasta.

Supper
Et måltid for en normal person, kan bestå af en suppe og ris. Traditionelle Thai supper er unikke, fordi de rummer mere smag og teksturer end der kan findes i andre typer af mad.

Karryretter
De fleste ikke-Thai karryretter består af pulveriseret eller knust tørrede krydderier, mens de vigtigste bestanddele af Thai karry er friske krydderurter. En simpel Thai karry pasta består af tørrede chilier, skalotteløg og rejer pasta. Mere komplekse karryretter omfatte hvidløg, galangarod, koriander rødder, citrongræs, kefir, lime skræl og peberkorn.

Enkle retter
Fuldstændig måltider i sig selv, de omfatter ris og nudel retter såsom Khao Phat og Phat Thai.

Desserter
Ingen gode måltider er komplette uden en thailandsk dessert. Ensartet søde, de er særligt velkommen efter et stærkt krydret måltid.

Forberedelse af Thai mad:

Godbidder
Simple godbidder er sjove at lave. Du har brug for skalotteløg, ingefær, citron eller lime, citrongræs, ristede peanuts og rød Phrik Khi Nu chilier. Flåede skalotteløg og ingefær skal skæres i små fingerspids størrelser. Skiveskåret lime og skiver af citrongræs bør afkortes til samme størrelse. Brændt peanuts skæres i halve. Chilier bør skæres I tynde skiver. Kombinationer af disse ingredienser, bør indpakkes i friske salatblade og smøres med en sød-salt sauce lavet af fiske sovs, sukker, tørret rejer og lime juice.

Dips
Blandingen af knust frisk chili med fiske sovs og et strejf af lime juice ledsager normalt alle thailandske retter. Tilføjelse af nogle knust hvidløg og en lille mængde af brændt eller rå reje pasta ændrer det til en dip (Nam Phrik) til alle formål. Nogle pulveriserede tørrede rejer med sukker gør denne ret mere komplet. Den serveres tit med dampede ris, en omelet og nogle grøntsager. Salatdressinger
Salatdressinger har lignende basis ingredienser. Tilføj fiske sovs, limesaft og sukker for at øge salthed, surhed og sødme. Knust chili, hvidløg og skalotteløg tilføjer en krydret smag af urter. Citrongræs og galangarod kan tilføje yderligere smag. Brug denne blanding med kogt, grillet eller stegt kød. Salatblade, agurk i skiver, hakkede forårsløg og koriander blade hjælper med til at fuldende en salat dressing.

Suppefond
Suppe har generelt har brug for en god fond. Tilføj til kogende vand knuste peberkorn, salt, hvidløg, skalotteløg, koriander rødder og kød eller stykker efter eget valg. Efter længere tids kogning har du de grundlæggende bestand af almindelige thailandske supper. Tilsætning af galangarod, citrongræs, kafir lime blade, knust frisk chili, fiske sovs og limesaft skaber den grundlæggende fond for en Tom Yam.

Karryretter
For at lave en hurtig karry skal man stege karry eller chili paste i opvarmet olie eller tyk kokosmælk. Rør og steg, indtil pasten er gennemkogt og tilsæt kød efter eget valg. Det krydres derefter med fiske sovs eller sukker efter smag. Tilsæt vand eller tynd kokosmælk. Tilføj skiver af aubergine med en garniture af basilikum og kafir lime blade. Lav din egen karry paste ved at blande frisk (helst tørret) chili, hvidløg, skalotteløg, galangarod, citrongræs, koriander rødder, kværnet peber, kafir lime skræl og reje paste.

Enkelt rets måltider
Varm madolie, steg en blanding af knust chili, hakket hvidløg, peber og hakket kyllingekød. Når det næsten er gennemstegt, tilsættes grøntsager såsom skære bønner eller auberginer. Smag til med fiskesovs og pynt med kefir lime blade, basilikum eller balsam blade. Kogt ris eller nudler føjes til og vil gøre dette til et ordentligt måltid.