Thai ingredienser

 

I det thailandske køkken finder man både alm. kendte ingredienser, men også mange eksotiske ting. Altafgørende for god thai mad er ingredienserne og kvaliteten af disse.

Agurk

Ananas

Appelsin

Auberginer

Banan

Bambus skud

Basilikum

Bønnespirer

Cashewnød

Chili

Chili pasta

Citrongræs kan fryses ned

Durian

Fiske sovs

Gurkemeje

Hvidløg

Hvidløg, syltet

Ingefær

Ingefær, syltet

Jasmin ris

Kanel

Kardamomme.

Kartofler.

Kinesiske svampe

Klisterris skal dampes og ikke koges. På den måde bliver de rigtig klistrede. Man laver dem rigtig ved at lægge risene i blød i et døgn og så damper man dem i 15 minutter.

Kokosnød

Kokos mælk/-olie

Koriander

Kål

Lime

Litchi

Mango

Mynte

Nelliker.

Nudler

Palmesukker

Pasta yellow curry pasta, red curry pasta, Panaeng curry pasta

Papaya

Peanuts

Pomelo

Peber Bla friske grønne pebrer eller peber på dåse.

Rejer

Reje pasta Den laves ikke kun af rejer, men af forskellige skaldyr (og fisk). En del af langt de fleste karryretter i Thailand.

Slangebønner

Spidskommen

Stjerneanis

Sød Soya sovs

Sød chili sovs

Tamarind

Vandmelon

Vindrue

Østerssovs

se vores opskriftside www.fedeopskrifter.dk